Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 120 min

Baklažán so šošovicou

Nutričné hodnoty

  • Energia 324 kcal
  • Bielkoviny 17 g
  • P (fosfor) 296 mg
  • K (draslík) 772 mg
  • Na (sodík) 817 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
hnedá šošovica60 g
baklažán70 g
cibuľa20 g
cesnak
bobkový list
mleté nové korenie
rímska rasca
koriander
olivový olej, soľ, čierne korenie
kyslá smotana30 g

Ako na to?

1. Baklažán nakrájame na kocky, posolíme, necháme 1/2 hod. namočené. Potom baklažán osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme rímskou rascou, premiešame a asi 20 – 30 min. pečieme v rúre. 2. Šošovicu prepláchneme, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme domäkka. Cibuľu nakrájame na prúžky a na olivovom oleji restujeme do zlatista. Ku koncu k cibuli prelisujeme cesnak, prisypeme nové korenie. 3. Hotovú šošovicu zmiešame s cibuľkou, baklažánom, dochutíme čiernym korením, soľou a ozdobíme čerstvým koriandrom. Podávame s kopčekom kyslej smotany.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek