Do 120 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
hnedá šošovica | 60 g |
baklažán | 70 g |
cibuľa | 20 g |
cesnak | |
bobkový list | |
mleté nové korenie | |
rímska rasca | |
koriander | |
olivový olej, soľ, čierne korenie | |
kyslá smotana | 30 g |
Ako na to?
1. Baklažán nakrájame na kocky, posolíme, necháme 1/2 hod. namočené. Potom baklažán osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme rímskou rascou, premiešame a asi 20 – 30 min. pečieme v rúre. 2. Šošovicu prepláchneme, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme domäkka. Cibuľu nakrájame na prúžky a na olivovom oleji restujeme do zlatista. Ku koncu k cibuli prelisujeme cesnak, prisypeme nové korenie. 3. Hotovú šošovicu zmiešame s cibuľkou, baklažánom, dochutíme čiernym korením, soľou a ozdobíme čerstvým koriandrom. Podávame s kopčekom kyslej smotany.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek