
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
polotučné mlieko | 4 hrnčeky |
kryštálový cukor | 100 g |
vanilkový puding | ½ vrecka |
vanilkový cukor | 1 |
maslo + malé množstvo na vymastenie nádoby na pečenie | 100 g |
semolina | ½ hrnčeku |
vajcia | 2 |
žĺtok | 1 |
lístkové cesto (odporúčam chladené, už rozvaľkané) | 2 vrecka |
Ako na to?
Najprv zmiešame v hrnčeku pudingový prášok s asi 150 ml mlieka. Ostatné mlieko zahrejeme v hrnci s cukrom a pridáme puding. Udržujeme horúce na strednom ohni. Vedľa si v kastróliku rozpustíme maslo a až začne peniť, prisypeme krupičku, stlmíme oheň a asi minútu premiešavame. Potom pridáme krupičku do mlieka a miešame, kým mlieko nezhustne na kašu. Odstavíme a necháme chvíľku schladnúť. V hrnčeku si rozšľaháme 2 celé vajíčka a po chvíľke zmiešame s krémom (ten musí byť horúci, ale už aspoň päť minút odstavený). Predhrejeme rúru na 200 °C. Vymastíme si maslom pekáčik (kupované cestá sú obvykle na plech úzke), na dno rozprestrieme cesto a nalejeme naň krém. Stierkou rovnomerne rozotrieme a prekryjeme druhým cestom. Nožom zľahka narežeme porcie, ale tak, aby náplň nevytekala na povrch (rez na cesto nožom skôr len nakreslíme). Žĺtok vyšľaháme a potrieme ním vrch bougatsy. Dáme piecť na 15 minút, potom rúru vypneme a necháme ešte 10 minút dôjsť. Podávame najlepšie ešte vlažné a ľahko poprášené práškovým cukrom.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek