Do 60 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
krkovička | 70 g |
viacfarebné korenie | |
kuriatok | 50 g |
šalotka | 1 |
olej | 1 lyžice |
maslo | 1 lyžice |
petržlenová vňať | ¼ zväzka |
Ako na to?
Soľ aj čierne korenie votrite do mäsa. Nechajte hodinu odležať a potom mäso opečte zo všetkých strán na oleji. Mäso dajte piecť na 180 °C zhruba na 45 minút, aby zostalo v strede ružové a šťavnaté. Ak treba, podlejte ho počas pečenia trochou vody a polievajte vypečenou šťavou. Mäkké mäso vyberte z výpeku a uchovajte v teple, kým dokončíte šťavu. Medzitým na polovici lyžice masla orestujte kuriatka spolu s bielou časťou cibuliek. Šťavu preceďte, vmiešajte do nej zvyšné studené maslo a vložte opečené kuriatka s cibuľkami. Mäso nakrájajte na plátky a podávajte so šťavou.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek