Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Bravčové mäso s kuriatkami

Nutričné hodnoty

  • Energia 354 kcal
  • Bielkoviny 15 g
  • P (fosfor) 203 mg
  • K (draslík) 561 mg
  • Na (sodík) 0 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
krkovička70 g
viacfarebné korenie
kuriatok50 g
šalotka1
olej1 lyžice
maslo1 lyžice
petržlenová vňať¼ zväzka

Ako na to?

Soľ aj čierne korenie votrite do mäsa. Nechajte hodinu odležať a potom mäso opečte zo všetkých strán na oleji. Mäso dajte piecť na 180 °C zhruba na 45 minút, aby zostalo v strede ružové a šťavnaté. Ak treba, podlejte ho počas pečenia trochou vody a polievajte vypečenou šťavou. Mäkké mäso vyberte z výpeku a uchovajte v teple, kým dokončíte šťavu. Medzitým na polovici lyžice masla orestujte kuriatka spolu s bielou časťou cibuliek. Šťavu preceďte, vmiešajte do nej zvyšné studené maslo a vložte opečené kuriatka s cibuľkami. Mäso nakrájajte na plátky a podávajte so šťavou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek