
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
slnečnicový olej | 2 lyžice (20 g) |
červená cibuľa | 160 g |
červená paprika | 75 g |
červené chilli papričky | 1 (16 g) |
varená červená fazuľa | 400 g |
pšeničné tortilly (budeme ich potrebovať 5) | 5 |
avokádo | 300 g |
čerstvo mleté čierne korenie | |
čerstvý listový šalát | 100 g |
creme fraiche, 30% smotana | 5 lžic, 75 g |
čerstvý koriander | 10 g |
šťava z 1 limetky | 30 ml |
Ako na to?
V hlbokom hrnci rozohrejeme olej a necháme zosklovatieť cibuľku. Pridáme papriku a čili papričku a 5 minút na miernejšom ohni restujeme. Pridáme fazuľu, dobre premiešame a restujeme ďalších 5 minút. Avokádo rozkrojíme, zbavíme kôstky, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. V mise avokádo premiešame so šťavou z limetky a osolíme. Listový šalát umyjeme a natrháme. Tortilly rozložíme na stôl a doprostred dáme pruh fazuľovej zmesi (asi 2 cm hrubú, nie až k okrajom), na zmes šalát, potom avokádo a potrieme lyžicou kyslej smotany, ktorú navrch ešte okoreníme. Tortillu zabalíme tak, že najprv prehneme spodnú časť, zľahka prekryjeme aj náplň, potom obe strany a od spodnej strany rolujeme. Na záver položíme na plech a nahrejeme v rúre (cca na 180 °C, 5 minút). Recept je na 5 porcií!
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek