Do 30 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
nízkobielkovinové cestoviny (najlepšie tenké špagety) | 500 g |
citrón | 1 |
studené maslo | 80 g |
bazalky | 15 g |
parmazánu | 80 g |
soľ, čerstvo mleté čierne korenie |
Ako na to?
Vo vriacej osolenej vode uvaríme nízkobielkovinové cestoviny podľa návodu na obale, tzv. al dente. Cestoviny zlejeme, ale 50 ml vody je nutné ponechať a vliať do panvice. Cestoviny odstavíme, do panvice pridáme strúhanú kôru z 1/2 citróna, šťavu z celého citróna a privedieme do varu, premiešame a dostavíme. Vmiešame kocky studeného masla, zahustí ju a vznikne hladká emulzia. Do panvice pridáme zliate cestoviny, lístky bazalky nasekanej na rezančeky a premiešame s omáčkou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame posypané so strúhaným parmezánom.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek