Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min

Cestoviny s citrónovou omáčkou

Nutričné hodnoty

  • Energia 708,7 kcal
  • Bielkoviny 5 g
  • P (fosfor) 105,7 mg
  • K (draslík) 68,2 mg
  • Na (sodík) 171,3 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
nízkobielkovinové cestoviny (najlepšie tenké špagety)500 g
citrón1
studené maslo80 g
bazalky15 g
parmazánu80 g
soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Ako na to?

Vo vriacej osolenej vode uvaríme nízkobielkovinové cestoviny podľa návodu na obale, tzv. al dente. Cestoviny zlejeme, ale 50 ml vody je nutné ponechať a vliať do panvice. Cestoviny odstavíme, do panvice pridáme strúhanú kôru z 1/2 citróna, šťavu z celého citróna a privedieme do varu, premiešame a dostavíme. Vmiešame kocky studeného masla, zahustí ju a vznikne hladká emulzia. Do panvice pridáme zliate cestoviny, lístky bazalky nasekanej na rezančeky a premiešame s omáčkou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame posypané so strúhaným parmezánom.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek