Do 30 min.
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
cibuľa nakrájaná a rozdelená na väčšie krúžky | 2 ks |
hladká múka | 60 g |
solamyl | 30 g |
štipka sódy bikarbóny | |
vajcia - žĺtky do cesta z bielkového snehu | 2 |
olej, z toho 1 polievková lyžica na cesto + zvyšok oleja na vyprážanie - repkový olej | 50 g |
mleko | 150 ml |
Ako na to?
Múku, solamyl zmiešajte v miske so žĺtkami, lyžicou oleja a mlieka. Vytvorte riedke cesto a nechajte odstáť asi 30 min. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a vmiešajte do cesta. Cibuľové krúžky obaľte v cestíčku a ihneď smažte v rozpálenom oleji. Horúce presuňte na papierový obrúsok, aby nasiakli prebytočný tuk a jemne osoľte a ozdobte petržlenovou vňaťou. Tip: krúžky sa môžu podávať k zeleninovým šalátom ďalej je možné si ich namáčať do omáčok doma vytvorených, napr. omáčka z horčice do cesta je možné pridať pár lyžíc piva alebo byliniek – petržlen, koriander Medzi jednotlivé krúžky je možné pridať mleté mäso. Potom krúžky obalíte a smažíte.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek