Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
maslové sušienky (keksy, bez polevy alebo náplne) | 200 g |
maslo | 125 g |
vaječné žĺtky | 4 (80 g) |
nerafinovaný hnedý cukor | 4 lyžice (60 g) |
na cukrovanie | 2 lyžice (30 g) |
biocitrony | 2 |
mascarpone | 500 g |
Ako na to?
Sušienky rozlámte a rozomelte v mixéri. Zmiešajte so zmäknutým maslom. Cesto navrstvíme na dno francúzskej tortovej formy (priemer formy 22 cm). 10 – 12 minút pečieme v horúcej rúre pri teplote 195 stupňov. Kôrka by mala mierne zhnednúť. V miske zmiešame žĺtky, cukor, nastrúhanú kôru a šťavu z jedného citróna. Vyšľaháme do hladka. Primiešajte mascarpone. Krém natrite na vychladnutý koláč a vložte ho na 20 minút do rúry (175 °C). Medzitým si pripravte dekoráciu na povrch torty. Druhý citrón starostlivo umyte a nožom odrežte najvrchnejšiu žltú vrstvu kôry – plátky musia byť tenké, takmer priesvitné, bez bielej časti, ktorá je horká. V hrnci zohrejeme 2 lyžice cukru a 50 ml vody. Pridáme citrónovú kôru a varíme, kým nevznikne sirup. Koláč rozdelíme na osminy a každú porciu ozdobíme hniezdom kandizovanej citrónovej kôry.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek