Do 35 min.
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
malý zeler | 1 |
cibuľa | 1 |
väčšia mrkva | 1 |
menšia hlávka kapusty | 1 |
soľ | |
ocot, kryštálový cukor, mleté korenie | |
majonéza | 150 g |
smotana na šľahanie | 100 ml |
Ako na to?
Do hlbokej misy nastrúhame kapustu na tenké plátky. Zasypeme soľou, dôkladne premiešame a asi 20 – 30 minút ručne stláčame, aby kapusta pustila čo najviac šťavy a skrehla. Tekutiny čiastočne zlejeme. Mrkvu nastrúhame nahrubo, zeler najemno a cibuľu nakrájame nadrobno alebo nastrúhame. Všetko dôkladne premiešame. Zálievku si pripravíme zmiešaním cukru a majonézy s vyšľahanou smotanou. Suroviny na šalát premiešame, dochutíme octom, čiernym korením a soľou podľa potreby a uložíme do chladničky aspoň na hodinu. Pred podávaním opäť dobre premiešame. Pravý šalát Coleslaw šalát podávame k smaženým, pečeným mäsám alebo aj len tak s bezlepkovým nízkobielkovinovým pečivom.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek