Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 35 min.

Coleslaw šalát

Nutričné hodnoty

  • Energia 443 kcal
  • Bielkoviny 8 g
  • P (fosfor) 126 mg
  • K (draslík) 668 mg
  • Na (sodík) 557 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
malý zeler1
cibuľa1
väčšia mrkva1
menšia hlávka kapusty1
soľ
ocot, kryštálový cukor, mleté korenie
majonéza150 g
smotana na šľahanie100 ml

Ako na to?

Do hlbokej misy nastrúhame kapustu na tenké plátky. Zasypeme soľou, dôkladne premiešame a asi 20 – 30 minút ručne stláčame, aby kapusta pustila čo najviac šťavy a skrehla. Tekutiny čiastočne zlejeme. Mrkvu nastrúhame nahrubo, zeler najemno a cibuľu nakrájame nadrobno alebo nastrúhame. Všetko dôkladne premiešame. Zálievku si pripravíme zmiešaním cukru a majonézy s vyšľahanou smotanou. Suroviny na šalát premiešame, dochutíme octom, čiernym korením a soľou podľa potreby a uložíme do chladničky aspoň na hodinu. Pred podávaním opäť dobre premiešame. Pravý šalát Coleslaw šalát podávame k smaženým, pečeným mäsám alebo aj len tak s bezlepkovým nízkobielkovinovým pečivom.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek