Do 15 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
stredne veľký baklažán | 1 |
1 cibuľa + 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané) | |
oleje, najlepšie olivový | 4 lyžice |
hrsť karfiolu | 2 |
hrsť brokolice | 4 |
kokosové mlieko - predáva sa v každom obchode s potravinami | 2 hrnčeky |
sladké chilli omáčky | 5 pol. lyžic |
Korenie: 1 PL koriandra, 1 PL kari korenia, čierne korenie, soľ |
Ako na to?
Pokrájajte najemno cibuľu, karfiol, brokolicu na veľkosti hltu a povarte v menšom množstve vody tak, aby zelenina bola krehká. Zvyšnú vodu vylejte. Baklažán nakrájaný na kocky posoľte a nechajte 15 – 20 minút vypotiť, potom ho prepláchnite, osušte a osmažte na rozohriatom oleji a opečte. K opečenému baklažánu pridajte kokosové mlieko, cesnak, karí, koriander + mäkkú zeleninu a znovu prehrejte a dochuťte. Karí by malo zostať tekuté a trochu lepkavé. Podávame s ryžou alebo bezlepkovým pečivom, chlebom.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek