Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 35 min

Fazuľové karí s hlivou a špenátom

Nutričné hodnoty

  • Energia 275 kcal
  • Bielkoviny 9 g
  • P (fosfor) 250 mg
  • K (draslík) 720 mg
  • Na (sodík) 350 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
červené fazuľky120 g
cibuľa2
polievková lyžica olivového oleja3
hliva ustricová200 g
nakrájená rajčata1 konzerva
špenát (môže byť čerstvý)250 g
kokosové mlieko350 ml
arašidové maslo60 g
hnedý cukor1 lyžice
kari pasta (thajské zelené kari), soľ1

Ako na to?

V olivovom oleji osmažte na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridajte nakrájanú hlivu a 5 min. restujte. Ďalej pridajte karí pastu, sekané paradajky, špenát, uvarenú fazuľu, kokosové mlieko, arašidové maslo, cukor a soľ a 10 – 15 min. povarte. Podávajte s ryžou a ozdobte koriandrom. Namiesto oleja je možné použiť prepustené maslo.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek