Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
cukor | 185 g |
polotučné mlieko | 350 ml |
vajcia | 3 (160 g) |
Ako na to?
Na tento recept budeme potrebovať 5 keramických misiek (rovnaké ako na créme brulée, priemer 9 cm). V kastróliku na veľmi miernom ohni necháme skaramelizovať 125 g cukru. Karamelizujeme pomaly, cukor nesmie príliš zhnednúť. Tekutý karamel po lyžiciach prelejeme na dno misiek. Musíme pracovať rýchlo, karamel bude chladnúť a tuhnúť, preto dáme do každej misky vždy rýchlo rovno 3 lyžice karamelu. Mlieko zahrejeme v kastróliku spolu so 60 g cukru. V mise si vedľa rozšľaháme vajcia a pridáme k nim štvrtinu vlažného mlieka. Zvyšok mlieka privedieme do varu a takisto zašľaháme do vaječnej zmesi. Túto zmes potom nalejeme do misiek, cca 1 cm pod okraj. Misky preložíme do pekáčika a zalejeme do troch štvrtín ich výšky vriacou vodou. Dáme na hodinu piecť do predhriatej rúry na 150 °C. Hotový créme caramel necháme vychladnúť, nožom obkrúžime okraje a vyklopíme na tanierik. Prelejeme zvyšným tekutým karamelom z misky.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek