Do 30 min, 2 h chlazení
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
biela cibuľa | 100 g |
cesnak | 1 strúčik (10 g) |
zrelé par | 1 kg |
šalátová uhorka | 1 (350 g) |
zelená paprika | 1 (140 g) |
červená paprika (kapary) | 1 (140 g) |
strúhanka z bieleho chleba | 30 g |
olivového oleje | 50 g |
červený vínny ocot | 20 g |
Ako na to?
Recept je určený na 4 porcie. Cibuľu nakrájajte nahrubo. Cesnak pozdĺžne rozkrojte a odstráňte stredový výhonok. Paradajky rozpolíme, vyrežeme drevnatý stred a nakrájame na väčšie kúsky. Uhorku ošúpte, pozdĺžne rozrežte a odstráňte stred so semenami. Dužinu nakrájajte na kocky. Z papriky vyrežte semená a dužinu nakrájajte na kocky. Uhorku, papriku, cesnak, cibuľu, olej, ocot a chlieb rozmixujte v mixéri. Pridajte paradajky a pokračujte v mixovaní. Preceďte cez sito, podľa chuti osoľte a okoreňte a nechajte chladiť v chladničke aspoň 2 hodiny. Pri podávaní pokvapkajte olivovým olejom.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek