Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min, 2 h chlazení

Gazpacho

Nutričné hodnoty

  • Energia 230 kcal
  • Bielkoviny 5,1 g
  • P (fosfor) 114 mg
  • K (draslík) 911 mg
  • Na (sodík) 54,6 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
biela cibuľa100 g
cesnak1 strúčik (10 g)
zrelé par1 kg
šalátová uhorka1 (350 g)
zelená paprika1 (140 g)
červená paprika (kapary)1 (140 g)
strúhanka z bieleho chleba30 g
olivového oleje50 g
červený vínny ocot20 g

Ako na to?

Recept je určený na 4 porcie. Cibuľu nakrájajte nahrubo. Cesnak pozdĺžne rozkrojte a odstráňte stredový výhonok. Paradajky rozpolíme, vyrežeme drevnatý stred a nakrájame na väčšie kúsky. Uhorku ošúpte, pozdĺžne rozrežte a odstráňte stred so semenami. Dužinu nakrájajte na kocky. Z papriky vyrežte semená a dužinu nakrájajte na kocky. Uhorku, papriku, cesnak, cibuľu, olej, ocot a chlieb rozmixujte v mixéri. Pridajte paradajky a pokračujte v mixovaní. Preceďte cez sito, podľa chuti osoľte a okoreňte a nechajte chladiť v chladničke aspoň 2 hodiny. Pri podávaní pokvapkajte olivovým olejom.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek