Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 15 min

Grécky šalát

Nutričné hodnoty

  • Energia 228 kcal
  • Bielkoviny 8 g
  • P (fosfor) 204 mg
  • K (draslík) 423 mg
  • Na (sodík) 1236 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
jedna veľká paradajka
asi štvrtina olúpanej šalátovej uhorky
hrsť čiernych olív (odporúčam olivy kalamata s kôstkou)
asi štvrtina malej červenej cibule
syr fetalen 45 g
olivový olej (odporúčam za studena lisovaný, t. j. extra panenský)
malá hrsť sušeného oregana

Ako na to?

Zeleninu nakrájame na menšie kocky, cibuľu na tenké mesiačiky a zmiešame s olivami. Na vrch položíme syr feta, pokvapkáme olivovým olejom (stačí 1 – 2 lyžice) a v dlaniach rozdrvíme oregano a šalát ním posypeme. Podávame s krajčekom chrumkavého pečiva.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek