Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min

Házi Gundel Palacsinta

Nutričné hodnoty

  • Energia 435 kcal
  • Bielkoviny 7 g
  • P (fosfor) 193 mg
  • K (draslík) 266 mg
  • Na (sodík) 70 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
nízkobielkovinová múka150 g
2 vajcia
slnečnicový olej (asi pol polievkovej lyžice na každú palacinku, spolu teda 3,5 polievkovej lyžice)
cukor1 lyžice
štipka soli
polotučné mlieko200 ml
sodóvky50 ml
Suroviny na plnenie:
polotučné mlieko100 ml
cukor50 g
kôra z 1 citróna (odporúčame biocitrón)
vlašské orechy125 g
rumu1 lyžice
Na polevu:
kvalitná mliečna čokoláda100 g
rumu1 lyžice
smotana na šľahanie3 lyžice
maslo1 lyžice

Ako na to?

Suroviny na cesto zmiešame a necháme aspoň pol hodiny odpočinúť v chladničke. Mlieko na náplň v kastróliku zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou, zahrejeme, stiahneme z ohňa a pridáme orechy, hrozienka a rum. Panvicu na palacinky (odporúčam s teflónovým povrchom) vymažeme olejom (stačí malé množstvo, na veľkú panvicu asi pol lyžice) a nalejeme cca jednu naberačku cesta. Panvicu nakloníme do strán, aby sa cesto rozlialo po jej povrchu a palacinka potom bola tenká. Opečieme z oboch strán. Pred každou ďalšou palacinkou panvicu vždy opäť omastíme jednou lyžicou oleja. Hotové palacinky položíme na chvíľu na kuchynskú papierovú utierku a odstránime tak prebytočný tuk. V kastróliku vo vodnom kúpeli rozohrejeme čokoládu so smotanou, maslom a rumom. Palacinku na tanieri najprv potrieme orieškovou náplňou, prehneme na polovicu a potom na štvrtinu a polejeme horkou čokoládou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek