Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
nízkobielkovinová múka | 150 g |
2 vajcia | |
slnečnicový olej (asi pol polievkovej lyžice na každú palacinku, spolu teda 3,5 polievkovej lyžice) | |
cukor | 1 lyžice |
štipka soli | |
polotučné mlieko | 200 ml |
sodóvky | 50 ml |
Suroviny na plnenie: | |
polotučné mlieko | 100 ml |
cukor | 50 g |
kôra z 1 citróna (odporúčame biocitrón) | |
vlašské orechy | 125 g |
rumu | 1 lyžice |
Na polevu: | |
kvalitná mliečna čokoláda | 100 g |
rumu | 1 lyžice |
smotana na šľahanie | 3 lyžice |
maslo | 1 lyžice |
Ako na to?
Suroviny na cesto zmiešame a necháme aspoň pol hodiny odpočinúť v chladničke. Mlieko na náplň v kastróliku zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou, zahrejeme, stiahneme z ohňa a pridáme orechy, hrozienka a rum. Panvicu na palacinky (odporúčam s teflónovým povrchom) vymažeme olejom (stačí malé množstvo, na veľkú panvicu asi pol lyžice) a nalejeme cca jednu naberačku cesta. Panvicu nakloníme do strán, aby sa cesto rozlialo po jej povrchu a palacinka potom bola tenká. Opečieme z oboch strán. Pred každou ďalšou palacinkou panvicu vždy opäť omastíme jednou lyžicou oleja. Hotové palacinky položíme na chvíľu na kuchynskú papierovú utierku a odstránime tak prebytočný tuk. V kastróliku vo vodnom kúpeli rozohrejeme čokoládu so smotanou, maslom a rumom. Palacinku na tanieri najprv potrieme orieškovou náplňou, prehneme na polovicu a potom na štvrtinu a polejeme horkou čokoládou.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek