Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 10 min

Horúce maliny

Nutričné hodnoty

  • Energia 373 kcal
  • Bielkoviny 1 g
  • P (fosfor) 51 mg
  • K (draslík) 182 mg
  • Na (sodík) 0 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
maslo50 g
kryštálový cukor2 lyžice
citrónová šťava2 lyžice
čerstvé maliny200 g
griotky1 dl

Ako na to?

1) V rajnici necháme rozpustiť maslo, doň pridáme cukor, ktorý začne karamelizovať.
2) Pomaly miešame, aby sa cukor neprichytil a nestmavol príliš.
3) K rozpustenému cukru nasypeme maliny a opatrne miešame.
4) Pridáme čerstvú citrónovú šťavu a ohrievame, kým nie sú maliny horúce.
5) Potom prilejeme pripravenú griotku, necháme prihriať a zložíme z ohňa. Teraz už miešame veľmi opatrne, aby sa maliny úplne nerozpadli.
Tip – podávame k vanilkovému pudingu alebo s kyslou smotanou alebo na zmrzlinu.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek