Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Jablčná piškóta

Nutričné hodnoty

  • Energia 112 kcal
  • Bielkoviny 0,2 g
  • P (fosfor) 23,5 mg
  • K (draslík) 33,9 mg
  • Na (sodík) 187,5 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
nízkobielkovinová múka (Vitaprotam)250 g
práškový cukor100 g
1 balenie prášku do pečiva
1 balenie vanilkového cukru
jablka150 g
Hery50 g
strúhanka a maslo na vymastenie formy
voda na riedenie

Ako na to?

Jablká nastrúhame na strúhadle nahrubo. Pridáme nízkobielkovinovú múku, práškový, vanilkový cukor a Heru. Zmes vypracujeme mixérom na hladké cesto. Nakoniec pridáme prášok do pečiva a zapracujeme do cesta. Zriedime vodou do konzistencie trenej bublaniny. Hotovú zmes prelejeme do vymastenej formy a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov C dozlatista. Piškóta je vďaka jablkám vláčna sama osebe a môžeme ju servírovať v tejto podobe. Pokiaľ máte radšej sladšie múčniky, môžete piškótu pocukrovať, popr. poliať polevou z citrónovej šťavy.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek