Do 60 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
nízkobielkovinová múka (Vitaprotam) | 250 g |
práškový cukor | 100 g |
1 balenie prášku do pečiva | |
1 balenie vanilkového cukru | |
jablka | 150 g |
Hery | 50 g |
strúhanka a maslo na vymastenie formy | |
voda na riedenie |
Ako na to?
Jablká nastrúhame na strúhadle nahrubo. Pridáme nízkobielkovinovú múku, práškový, vanilkový cukor a Heru. Zmes vypracujeme mixérom na hladké cesto. Nakoniec pridáme prášok do pečiva a zapracujeme do cesta. Zriedime vodou do konzistencie trenej bublaniny. Hotovú zmes prelejeme do vymastenej formy a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov C dozlatista. Piškóta je vďaka jablkám vláčna sama osebe a môžeme ju servírovať v tejto podobe. Pokiaľ máte radšej sladšie múčniky, môžete piškótu pocukrovať, popr. poliať polevou z citrónovej šťavy.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek