Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 40 min

Jablčná štrúdľa s mletými orechami

Nutričné hodnoty

  • Energia 338 kcal
  • Bielkoviny 1 g
  • P (fosfor) 41 mg
  • K (draslík) 108 mg
  • Na (sodík) 131 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
nízkobielkovinová múka300 g
tuk na pečenie300 g
žĺtok1
polievková lyžica octu
štipka soli
pivo150 ml
nakrájané jablká300–400 g
vanilkový cukor15 g
škorica
mleté orechy30 g
strúhanka20 g

Ako na to?

Do múky pridáme štipku soli, premiešame, potom do jamky v múke rozklepneme žĺtok, pridáme lyžicu octu, rozpustený tuk a pivo. Vypracujeme cesto, necháme asi 1 hodinu odpočinúť pod utierkou. Rozdelíme na 2 bochníky, vyvaľkáme asi 1/2 cm hrubé placky. Posypeme ho strúhankou a nastrúhanými alebo pokrájanými jablkami. Posypeme zmes cukrom, škoricou, prípadne strúhanými orechami. Zavinieme a preložíme na plech. Vrch môžeme potrieť vajcom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi na 150 stupňov cca 30 min.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek