Do 40 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
nízkobielkovinová múka | 300 g |
tuk na pečenie | 300 g |
žĺtok | 1 |
polievková lyžica octu | |
štipka soli | |
pivo | 150 ml |
nakrájané jablká | 300–400 g |
vanilkový cukor | 15 g |
škorica | |
mleté orechy | 30 g |
strúhanka | 20 g |
Ako na to?
Do múky pridáme štipku soli, premiešame, potom do jamky v múke rozklepneme žĺtok, pridáme lyžicu octu, rozpustený tuk a pivo. Vypracujeme cesto, necháme asi 1 hodinu odpočinúť pod utierkou. Rozdelíme na 2 bochníky, vyvaľkáme asi 1/2 cm hrubé placky. Posypeme ho strúhankou a nastrúhanými alebo pokrájanými jablkami. Posypeme zmes cukrom, škoricou, prípadne strúhanými orechami. Zavinieme a preložíme na plech. Vrch môžeme potrieť vajcom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi na 150 stupňov cca 30 min.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek