Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 15 min

Jarná natierka

Nutričné hodnoty

  • Energia 86 kcal
  • Bielkoviny 8 g
  • P (fosfor) 130 mg
  • K (draslík) 226 mg
  • Na (sodík) 281 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
malé kaleráby1
zväzok reďkoviek1
polotučný tvaroh200 g
varené vajcia2
pažítka1
petržlenová vňať1
soľ a čierne korenie

Ako na to?

Kaleráb a reďkovky nastrúhame do misky a pridáme štipku soli. Počkáme, kým zelenina nepustí šťavu, ktorú vytlačíme. Potom pridáme tvaroh, pokrájané vajcia, čierne korenie, pažítku a všetko premiešame. Na pečive dozdobíme petržlenovou vňaťou. Hotovú nátierku si natierame na bezlepkový, kukuričný alebo nízkobielkovinový chlieb. Ideálna nátierka na raňajky, desiatu alebo aj večeru.Do nátierky je namiesto kalerábu možné použiť žeruchu.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek