Do 40 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
kuracie prsia - 80 g (na porciu) | 2 |
medu | 1 pol lyžice |
nastrúhaná kôra a šťava z jedného malého citróna | |
olivového oleje | 1 lyžice |
soľ, čierne korenie | |
šalát z chrumkavej kapusty |
Ako na to?
Rúru rozohrejte na 190 °C. Umyté prsičko rozložte do pekáčika, zapekacej misky. Šťavu, kôru, čierne korenie, olej a soľ prešľahajte a prelejte cez mäso. Kura v marináde niekoľkokrát otočte, aby sa dôkladne obalilo. Tip – mäso môžete nechať marinovať aj niekoľko hodín – záleží na vašom čase. Kuracie prsia pečte asi 20 minút, potom ich otočte a pečte ďalších 20 min. a občas potrite šťavou. Po upečení mäso nechajte veľmi krátko vychladnúť a prsičká nakrájajte na tenké plátky, ktoré polievate šťavou z mäsa. Servírujte na natrhané listy šalátu a ako prílohu zvoľte pomarančovú ryžu.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek