Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 40 min

Kura na citróne a mede

Nutričné hodnoty

  • Energia 228 kcal
  • Bielkoviny 18 g
  • P (fosfor) 176 mg
  • K (draslík) 252 mg
  • Na (sodík) 121 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
kuracie prsia - 80 g (na porciu)2
medu1 pol lyžice
nastrúhaná kôra a šťava z jedného malého citróna
olivového oleje1 lyžice
soľ, čierne korenie
šalát z chrumkavej kapusty

Ako na to?

Rúru rozohrejte na 190 °C. Umyté prsičko rozložte do pekáčika, zapekacej misky. Šťavu, kôru, čierne korenie, olej a soľ prešľahajte a prelejte cez mäso. Kura v marináde niekoľkokrát otočte, aby sa dôkladne obalilo. Tip – mäso môžete nechať marinovať aj niekoľko hodín – záleží na vašom čase. Kuracie prsia pečte asi 20 minút, potom ich otočte a pečte ďalších 20 min. a občas potrite šťavou. Po upečení mäso nechajte veľmi krátko vychladnúť a prsičká nakrájajte na tenké plátky, ktoré polievate šťavou z mäsa. Servírujte na natrhané listy šalátu a ako prílohu zvoľte pomarančovú ryžu.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek