Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min

Maďarské lečo

Nutričné hodnoty

  • Energia 150 kcal
  • Bielkoviny 2 g
  • P (fosfor) 71 mg
  • K (draslík) 503 mg
  • Na (sodík) 209 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
bravčová masť50 g
veľká cibuľa1
Maďarská sladká paprika2 lyžice
biela paprika600 g
paradajky3
soľ
štipka chilli

Ako na to?

V hrnci rozpustíme masť a necháme na nej zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu. Prisypeme maďarskú sladkú papriku, dobre a rýchlo premiešame (pozor, prichytená paprika zhorkne) a pridáme na kocky pokrájanú bielu papriku a pokrájané paradajky (mimo sezóny dobre poslúžia konzervované paradajky bez šupky). Premiešame a pod pokrievkou povaríme štvrť hodiny. Podľa chuti dosolíme a pridáme štipku čili. Ako príloha sa hodí pečivo (v našom prípade ideálne bezlepkové) alebo varené zemiaky.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek