Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Nad 60 min

Mexický zemiakový šalát

Nutričné hodnoty

  • Energia 212,9 kcal
  • Bielkoviny 2,6 g
  • P (fosfor) 68,5 mg
  • K (draslík) 628,3 mg
  • Na (sodík) 18,6 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
zemiaky75 g
paradajky100 g
cibuľa5 g
cesnak0,2 g
petržlenová vňať0,2 g
repkový olej15 ml

Ako na to?

Olúpané zemiaky nakrájame na plátky a varíme do mäkka, zlejeme a dáme do servírovacej misy. Ihneď ich pokvapkáme octom a necháme vychladnúť. Ako náhle sú zemiaky studené, pridáme nasekané (veľmi zrelé) paradajky, nakrájanú cibuľu, cesnak a repkový olej a jemne premiešame, aby sa všetko spojilo. Okoreníme a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Servírujeme pri izbovej teplote.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek