Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 15 min

Mrkvová nátierka z ricotty

Nutričné hodnoty

  • Energia 148,3 kcal
  • Bielkoviny 6,3 g
  • P (fosfor) 22 mg
  • K (draslík) 130 mg
  • Na (sodík) 99 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
Mrkva40 g
Ricotta80 g
Lyžica olivového oleja5 g
Strúčik cesnaku5 g
Citrónová šťava5 g
Soľ, čierne korenie

Ako na to?

Mrkvu nahrubo nastrúhame a orestujeme krátko na panvici s lyžicou olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou. Orestovanú mrkvu necháme chvíľu schladiť a následne zmiešame s ricottou. Nátierku natrieme na nízkobielkovinové, kukuričné alebo bezlepkové pečivo. Môžeme dozdobiť sterilizovanou uhorkou, plátkom cibule, petržlenovou vňaťou alebo sterilizovanou kapiou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek