Do 30 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
nízkobielkovinová múka | 250 g |
cukrová múčka | 50 g |
vanilkový cukor | 1 ks |
bezfosfátový perníkový prášok | 1 ks |
sody | ½ lyžičky |
oleje | 100 ml |
strúhaná mrkva | 200 g |
vody | 100 ml |
smotana 30 % | 100 ml |
džem | 30 g |
Hera + strúhanka na vymastenie foriem |
Ako na to?
Nízkobielkovinovú múku premiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, práškom do perníka, sódou bikarbónou. Pridáme olej, strúhanú mrkvu a postupne pridávame nariedenú smotanu. Metličkou chvíľu šľaháme. Do vymastených formičiek: cca 1 lyžica cesta, podľa chuti džem a navrch zakončíme cestom. Pečieme cca 20 min pri 170 °C. Po vychladnutí pocukrujeme alebo môžeme použiť citrónovú polevu.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek