Do 30 min.
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
zeleninový vývar | 400 ml |
plechovky lúpaných paradajok | 1 ½ ks |
konzervy nakladanej fazule, z ktorých jedna môže byť ochutená chilli korením | 1 ½ ks |
stredná cibuľa | 1 |
cesnak | 3 strúčiky |
mletá rasca, koriander | |
stredne veľká červená paprika | 1 |
oleje | 20 g |
Ako na to?
V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom speníme pokrájanú cibuľu a pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, paradajky a orestujeme. K zmesi pridáme vývar a varíme 10 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a potom rozmixujeme. Do takto pripravenej polievky pridáme fazuľu a nadrobno nakrájanú papriku a opäť varíme ďalších 10 minút. Podľa chuti osolíme, pridáme rascu a koriander a štipku štipľavej papriky alebo čili. Tip: podávať môžeme s nízkobielkovinovým alebo bezlepkovým pečivom. Servírujeme do misky
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek