Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 45 min

Papas arrugadas con mojo rojo y mojo verde

Nutričné hodnoty

  • Energia 453 kcal
  • Bielkoviny 6,1 g
  • P (fosfor) 128 mg
  • K (draslík) 1243 mg
  • Na (sodík) 62 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
Na mojo rojo:
kapie2 (300 g)
chilli paprička1 (10 g)
strúčik cesnaku1 (10 g)
balzamikový ocot1 lyžice
olivového oleje50 g
soľ (štipka)
červený vínny ocot20 g
Na mojo verde:
koriander2 hrsti (10 g)
strúčik cesnaku1 strúčik (10 g)
olivového oleje50 g
kmínu½ lyžičky
štipka soli
Zemiaky:
zemiaky1000 g
vody1200 ml
morská soľ100 g

Ako na to?

Papriky dáme do pekáčika a potrieme ich olivovým olejom. Na 190 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre ich pečieme asi 20 minút alebo kým sa na nich nezačnú tvoriť pľuzgiere. Potom papriky vyberieme a dáme zapariť na niekoľko minút do igelitového vrecúška. Ešte teplé ich vyberieme, olúpeme šupku a vyberieme jadrovník. Nahrubo nakrájame. Čili papričku nakrájame na malé kocky. Podľa chuti buď vyberieme, alebo ponecháme semienka. Cesnak pozdĺžne rozkrojíme, odstránime stredový klíček a najemno nasekáme. Všetko dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Koriander nasekáme, cesnak rozkrojíme pozdĺžne, odstránime stredový klíček a najemno nasekáme. Všetko rozmixujeme v mixéri alebo rozotrieme v mažiari. Podľa chuti osolíme. Zemiaky v šupke umyjeme a očistíme kefkou. Vyberáme zemiaky skôr menšej až strednej veľkosti, ideálne všetky približne rovnako veľké. Dáme ich do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme morskú soľ. Varíme domäkka, často sa voda skoro celkom vyvarí a na dne zostane soľ. Na zemiakoch by sa tak mala šupka trochu zvrásniť. Takto sú zemiaky hotové, odporúčam ich ešte zbaviť soľnej krusty rýchlym opláchnutím pod horúcou vodou. Nakrájame ich na štvrtky a podľa chuti si ich namáčame do omáčok.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek