Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min

Pažítková omáčka

Nutričné hodnoty

  • Energia 128 kcal
  • Bielkoviny 1 g
  • P (fosfor) 30 mg
  • K (draslík) 59 mg
  • Na (sodík) 10 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
masla50 g
hl. múka40 g
veľký zväzok pažítky
vývar
kyslá smotana125 ml
soľ a čierne korenie

Ako na to?

Z masla a múky sa pripraví svetlá zápražka. Tá sa zaleje vývarom, prešľahá a prevarí. Na záver sa zjemní smotanou, dochutí čiernym korením, štipkou soli a pridá sa pokrájaná pažítka. Už nevaríme. Servírujeme na pečené zemiaky alebo k bezlepkovým knedliam. Ďalej túto chutnú omáčku môžeme kombinovať s vareným vajcom alebo s vareným mäsom (pozor na veľkosť porcie).

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek