Do 45-60 min.
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
Pohánka | 300 g |
Cibuľa | 50 g |
Vajcia | 1 ks |
Cesnak | 2–3 strúčiky |
Horčica | 2 lyžice |
Sójová omáčka | 1 1/2 lyžice |
Strúhanka na zahustenie | |
Zeleninový vývar | 1000 ml |
Olej alebo vyčistené maslo na vyprážanie | |
Korenie: mleté korenie, majoránka, soľ, petržlenová vňať |
Ako na to?
Pohánku zalejeme zeleninovým vývarom a varíme domäkka a potom scedíme. Uvarenú pohánku rozmixujeme. Do vytvorenej hmoty pridáme cesnak rozotrený so soľou, pokrájanú cibuľku a dochutíme horčicou, sójovou omáčkou, čiernym korením, karí, majoránom. Ak je hmota redšia, zahustíme strúhankou. Tvarujeme placky, ktoré smažíme po oboch stranách. Podávame s hlávkovým šalátom alebo s nízkobielkovinovým pečivom, varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek