Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 45-60 min.

Pohánkové karbonátky

Nutričné hodnoty

  • Energia 359 kcal
  • Bielkoviny 11 g
  • P (fosfor) 434 mg
  • K (draslík) 630 mg
  • Na (sodík) 1 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
Pohánka300 g
Cibuľa50 g
Vajcia1 ks
Cesnak2–3 strúčiky
Horčica2 lyžice
Sójová omáčka1 1/2 lyžice
Strúhanka na zahustenie
Zeleninový vývar1000 ml
Olej alebo vyčistené maslo na vyprážanie
Korenie: mleté korenie, majoránka, soľ, petržlenová vňať

Ako na to?

Pohánku zalejeme zeleninovým vývarom a varíme domäkka a potom scedíme. Uvarenú pohánku rozmixujeme. Do vytvorenej hmoty pridáme cesnak rozotrený so soľou, pokrájanú cibuľku a dochutíme horčicou, sójovou omáčkou, čiernym korením, karí, majoránom. Ak je hmota redšia, zahustíme strúhankou. Tvarujeme placky, ktoré smažíme po oboch stranách. Podávame s hlávkovým šalátom alebo s nízkobielkovinovým pečivom, varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek