Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Nad 60 min

Polievka Gazpacho (Gazpacho rouge) 

Nutričné hodnoty

  • Energia 153,7 kcal
  • Bielkoviny 3,4 g
  • P (fosfor) 91,2 mg
  • K (draslík) 750,9 mg
  • Na (sodík) 21 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
paradajky175 g
cibuľa25 g
cesnak5 g
uhorka50 g
červená paprika50 g
olivový olej10 ml
vínny ocot10 ml
pepř1 g

Ako na to?

Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme a odstránime z nich zrniečka. Uhorku ostrúhame. Všetku zeleninu postrúhame, zmiešame dohromady s vodou a ochutíme korením, olejom a octom. Necháme marinovať po dobu troch hodín. Pár minút pred podávaním pridáme do zmesi niekoľko kociek ľadu. Ak chceme jemnejšiu konzistenciu, zeleninu a bylinky môžeme miesto strúhania tiež rozmixovať v mixéri.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek