Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Polievka s bylinkovými haluškami

Nutričné hodnoty

  • Energia 183 kcal
  • Bielkoviny 5 g
  • P (fosfor) 108 mg
  • K (draslík) 332 mg
  • Na (sodík) 7 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
zeleninový vývar1500 ml
kukurica100 g
karfiol100 g
zelené fazuľky100 g
hrášok100 g
jarná mrkva100 g
mleté čierne korenie, soľ
jarné bylinky (listy púpavy, žihľava, žerucha, pažítka, petržlen)
krupica7 lyžic
maslo2 lyžice
vajcia1 ks
štipka soli, muškátový kvet

Ako na to?

Zeleninu očistite, pokrájajte a zalejte vývarom, osoľte a varte 40 minút. Hotový vývar dochuťte čiernym korením, bylinkami a nakoniec pridajte halušky. Halušky: Krupicu rozmiešajte s maslom, rozklepnutým vajcom, soľou a mletým muškátovým orechom a pridajte bylinky nadrobno nakrájané do cestíčka, premiešajte a lyžičkou tvorte halušky, ktoré nechajte povariť v polievke asi 10 min.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek