Do 60 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
zeleninový vývar | 1500 ml |
kukurica | 100 g |
karfiol | 100 g |
zelené fazuľky | 100 g |
hrášok | 100 g |
jarná mrkva | 100 g |
mleté čierne korenie, soľ | |
jarné bylinky (listy púpavy, žihľava, žerucha, pažítka, petržlen) | |
krupica | 7 lyžic |
maslo | 2 lyžice |
vajcia | 1 ks |
štipka soli, muškátový kvet |
Ako na to?
Zeleninu očistite, pokrájajte a zalejte vývarom, osoľte a varte 40 minút. Hotový vývar dochuťte čiernym korením, bylinkami a nakoniec pridajte halušky. Halušky: Krupicu rozmiešajte s maslom, rozklepnutým vajcom, soľou a mletým muškátovým orechom a pridajte bylinky nadrobno nakrájané do cestíčka, premiešajte a lyžičkou tvorte halušky, ktoré nechajte povariť v polievke asi 10 min.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek