Do 60 min

Čo budete potrebovať
| SUROVINA | MNOŽSTVO |
|---|---|
| zeleninový vývar | 1500 ml |
| kukurica | 100 g |
| karfiol | 100 g |
| zelené fazuľky | 100 g |
| hrášok | 100 g |
| jarná mrkva | 100 g |
| mleté čierne korenie, soľ | |
| jarné bylinky (listy púpavy, žihľava, žerucha, pažítka, petržlen) | |
| krupica | 7 lyžic |
| maslo | 2 lyžice |
| vajcia | 1 ks |
| štipka soli, muškátový kvet |
Ako na to?
Zeleninu očistite, pokrájajte a zalejte vývarom, osoľte a varte 40 minút. Hotový vývar dochuťte čiernym korením, bylinkami a nakoniec pridajte halušky. Halušky: Krupicu rozmiešajte s maslom, rozklepnutým vajcom, soľou a mletým muškátovým orechom a pridajte bylinky nadrobno nakrájané do cestíčka, premiešajte a lyžičkou tvorte halušky, ktoré nechajte povariť v polievke asi 10 min.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek
