Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Polievka z hlivy ustricovej 

Nutričné hodnoty

  • Energia 223,9 kcal
  • Bielkoviny 2,9 g
  • P (fosfor) 54,9 mg
  • K (draslík) 244,4 mg
  • Na (sodík) 205,7 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
hliva ustricová60 g
cibuľa30 g
mäsový vývar100 ml
škrob10 g
olej15 ml
sladká paprika1 g
soľ0,5 g
čierne korenie0,5 g

Ako na to?

Nakrájanú cibuľu podusíme cca 5 min vo 2 lyžiciach vody. Pridáme nakrájanú hlivu a pokračujeme 5 min. Pridáme 100 ml vývaru a korenia, zakryjeme pokrievkou a pri nízkej teplote povaríme ďalších 15 min. Kým sa huby dusia, zohrejeme si v hrnci olej a metličkou do neho dobre vmiešame škrob. Zalejeme vodou a zmes vyšľaháme do hustej a krémovej konzistencie. Za nízkej teploty a častého miešania necháme asi 10 minút povariť. Hotovú zmes pridáme k hubám a dusíme ďalších 10 minút. V prípade potreby pridáme vodu a korenie.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek