Do 60 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
hliva ustricová | 60 g |
cibuľa | 30 g |
mäsový vývar | 100 ml |
škrob | 10 g |
olej | 15 ml |
sladká paprika | 1 g |
soľ | 0,5 g |
čierne korenie | 0,5 g |
Ako na to?
Nakrájanú cibuľu podusíme cca 5 min vo 2 lyžiciach vody. Pridáme nakrájanú hlivu a pokračujeme 5 min. Pridáme 100 ml vývaru a korenia, zakryjeme pokrievkou a pri nízkej teplote povaríme ďalších 15 min. Kým sa huby dusia, zohrejeme si v hrnci olej a metličkou do neho dobre vmiešame škrob. Zalejeme vodou a zmes vyšľaháme do hustej a krémovej konzistencie. Za nízkej teploty a častého miešania necháme asi 10 minút povariť. Hotovú zmes pridáme k hubám a dusíme ďalších 10 minút. V prípade potreby pridáme vodu a korenie.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek