Do 35 min

Čo budete potrebovať
| SUROVINA | MNOŽSTVO |
|---|---|
| ryža - basmati, dlhozrnná | 90 g |
| pomaranče | 2 |
| čierne olivy | 50 g |
| ½ uhorky, 1 stonka zeleru | |
| Zálievka: | |
| kremžskej horčice | 1 lyžice |
| čerstvá mäta - predáva sa po celý rok | 1 lyžice |
| olivového oleje | ½ pol. lyžice |
| soľ, čierne korenie |
Ako na to?
Vo väčšom množstve osolenej vody uvarte ryžu, sceďte ju a premiešajte s olivovým olejom. Olúpte pomaranče a vykrojte dužinu. Zvyšok vytlačte na šťavu a dajte bokom na zálievku. Premiešajte ryžu, dužinu, olivy, uhorku a zeler a to všetko vo veľkej mise. Zálievka – pomarančovú šťavu prešľahajte s horčicou, mätou, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a prelejte cez ryžu, premiešajte a prípadne dochuťte. Nechajte v chlade a podávajte, až budú prsičká hotové.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek
