Do 35 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
ryža - basmati, dlhozrnná | 90 g |
pomaranče | 2 |
čierne olivy | 50 g |
½ uhorky, 1 stonka zeleru | |
Zálievka: | |
kremžskej horčice | 1 lyžice |
čerstvá mäta - predáva sa po celý rok | 1 lyžice |
olivového oleje | ½ pol. lyžice |
soľ, čierne korenie |
Ako na to?
Vo väčšom množstve osolenej vody uvarte ryžu, sceďte ju a premiešajte s olivovým olejom. Olúpte pomaranče a vykrojte dužinu. Zvyšok vytlačte na šťavu a dajte bokom na zálievku. Premiešajte ryžu, dužinu, olivy, uhorku a zeler a to všetko vo veľkej mise. Zálievka – pomarančovú šťavu prešľahajte s horčicou, mätou, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a prelejte cez ryžu, premiešajte a prípadne dochuťte. Nechajte v chlade a podávajte, až budú prsičká hotové.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek