Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min

Pruhované tortičky

Nutričné hodnoty

  • Energia 592 kcal
  • Bielkoviny 5 g
  • P (fosfor) 115 mg
  • K (draslík) 233 mg
  • Na (sodík) 50 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
jahody400 g
krupicový cukor50 g
želatína10 g
nízkobielkovinové alebo bezlepkové sušienky200 g
rozpusteného masla80 g
biela čokoláda200 g
smotana na šľahanie 36%500 g
lístky mäty, práškový cukor, jahody

Ako na to?

Očistené a nakrájané jahody krátko prevaríte s cukrom, len aby sa cukor rozpustil. Všetko potom rozmixujete. Želatínu vysypete do rajnice, pridajte 4 lyžice vody, nechajte napučať a potom jemne zahrejte, tak aby sa želatína rozpustila. Polovicu želatíny primiešate do jahôd. Sušienky rozmixujte, prilejte maslo, zamiešajte a hmotu vtlačte na dno do formičiek. Čokoládu + 150 g smotany nechajte vo vodnom kúpeli rozpustiť a pridajte zvyšnú želatínu, potom nechajte pri izbovej teplote vychladnúť. Vyšľahajte 200 g smotany do tuhej peny a potom zľahka vmiešajte rozpustenú čokoládu. Hotovú zmes rozdeľte do formičiek a dajte na pol hodiny stuhnúť. Zvyšnú smotanu vyšľahajte do peny. Do hotovej peny zašľahajte rozmixované jahody. Hotovú zmes rozdelíte do formičiek. 3 – 4 hodiny, najlepšie cez noc, necháte stuhnúť. Hotové tortičky vyberte z formičiek a ozdobte lístky z mäty a pocukrujte.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek