
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
jahody | 400 g |
krupicový cukor | 50 g |
želatína | 10 g |
nízkobielkovinové alebo bezlepkové sušienky | 200 g |
rozpusteného masla | 80 g |
biela čokoláda | 200 g |
smotana na šľahanie 36% | 500 g |
lístky mäty, práškový cukor, jahody |
Ako na to?
Očistené a nakrájané jahody krátko prevaríte s cukrom, len aby sa cukor rozpustil. Všetko potom rozmixujete. Želatínu vysypete do rajnice, pridajte 4 lyžice vody, nechajte napučať a potom jemne zahrejte, tak aby sa želatína rozpustila. Polovicu želatíny primiešate do jahôd. Sušienky rozmixujte, prilejte maslo, zamiešajte a hmotu vtlačte na dno do formičiek. Čokoládu + 150 g smotany nechajte vo vodnom kúpeli rozpustiť a pridajte zvyšnú želatínu, potom nechajte pri izbovej teplote vychladnúť. Vyšľahajte 200 g smotany do tuhej peny a potom zľahka vmiešajte rozpustenú čokoládu. Hotovú zmes rozdeľte do formičiek a dajte na pol hodiny stuhnúť. Zvyšnú smotanu vyšľahajte do peny. Do hotovej peny zašľahajte rozmixované jahody. Hotovú zmes rozdelíte do formičiek. 3 – 4 hodiny, najlepšie cez noc, necháte stuhnúť. Hotové tortičky vyberte z formičiek a ozdobte lístky z mäty a pocukrujte.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek