Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 20 min

Punč

Nutričné hodnoty

  • Energia 307 kcal
  • Bielkoviny 0 g
  • P (fosfor) 22 mg
  • K (draslík) 231 mg
  • Na (sodík) 4 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
vody400 ml
šťava z 1 ks citróna
červeného vína250 ml
šťava z 1 pomaranča
kryštálový cukor (diabetici nesladia)100 g

Ako na to?

V kastróliku prevaríme vodu s cukrom a s vytlačenou šťavou z pomaranča a polovice citróna. Potom prilejeme červené víno. Punč zahrievame iba po bod varu, nie viac. Vyvaril by sa alkohol. Podávame v sklenených nádobách a zdobíme kolieskom citróna a pomaranča. Šťavu z pomaranča je možné nahradiť pomarančovým džúsom.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek