Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Rizoto s morčacím mäsom

Nutričné hodnoty

  • Energia 646 kcal
  • Bielkoviny 22,8 g
  • P (fosfor) 127,5 mg
  • K (draslík) 218,6 mg
  • Na (sodík) 443 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
ryža120 g
morčacie prsia50 g
mrazená zelenina - hrášok, kukurica, mrkva50 g
cibuľa10 g
paradajkový pretlak30 g
vysokokvalitný rastlinný olej15 g
soľ

Ako na to?

Ryžu uvaríme v mierne osolenej vode. Mäso očistíme, nakrájame na kocky, opečieme zo všetkých strán na oleji, pridáme zeleninu, zamiešame. Pridáme malé množstvo vody, zľahka osolíme a dusíme domäkka. Zmes mäsa so zeleninou zmiešame s ryžou, pridáme paradajkový pretlak. Rizoto posypeme nastrúhaným syrom.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek