Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 45 min.

Rizoto s pórom a parmezánom

Nutričné hodnoty

  • Energia 588 kcal
  • Bielkoviny 15 g
  • P (fosfor) 487 mg
  • K (draslík) 423 mg
  • Na (sodík) 1359 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
Ryža, guľaté zrná, opláchnutá200 g
cesnak1 strúčik
cibuľa1 ks
pór1 ks
parmezán30 g
zeleninový vývar500 ml
olej2 lyžice
Korenie - morská soľ, bobkový list, čierne korenie, petržlenová vňať

Ako na to?

Pór nakrájame na kolieska. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Vývar ohrejeme a necháme variť. Do hrnca dáme rozohriať olej a pridáme kolieska póru a opečieme asi 10 minút. Po 10 minútach pridáme cesnak, cibuľu, ryžu a chvíľu osmažíme. Zalejeme vývarom a varíme. Varíme asi 15 – 25 minút podľa potreby zamiešame. Nastrúhame parmezán a pridáme do hotového rizota, zamiešame a dochutíme čiernym korením, soľou. Podávame s petržlenovou vňaťou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek