Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Nad 60 min

Rizoto so stredomorskou zeleninou

Nutričné hodnoty

  • Energia 276,5 kcal
  • Bielkoviny 6,6 g
  • P (fosfor) 127,3 mg
  • K (draslík) 584,7 mg
  • Na (sodík) 13,4 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
ryža50 g
cuketa50 g
baklažán65 g
červená paprika50 g
paradajky50 g
červená cibule15 g
olivový olej5 ml
čierne korenie, oregano

Ako na to?

Umyjeme a pripravíme si zeleninu. Baklažán nakrájame na cca 1 cm kúsky, cukety na hrubšie plátky, paradajky a papriky (po odstránení zrniečok) na kúsky, taktiež cibuľu. Dáme si variť vodu. Na oleji osmažíme najskôr cibuľu po dobu asi 5 min. Pridáme k nej ryžu a stále miešame asi 2 min. Pridáme 600 ml vody, privedieme k varu, prikryjeme a necháme 15 min variť. Cukety medzitým pustili tekutinu, tú z nich opláchneme, vložíme ich spolu s baklažánmi do vriacej osolenej vody a varíme 4 min. Keď ryža absorbuje všetku kvapalinu, pridáme baklažán, cukety, papriky, paradajky, oregano a zvyšok teplej vody. Necháme povariť po dobu ďalších 5 minút za pravidelného miešania a prípadne dochutíme. Podávajte horúce.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek