Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min

Rizoto z hlivy ustricovitej

Nutričné hodnoty

  • Energia 491 kcal
  • Bielkoviny 10 g
  • P (fosfor) 388 mg
  • K (draslík) 470 mg
  • Na (sodík) 802 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
hliva ustricová100 g
ryža100 g
cibuľa30 g
cesnak, tymián, soľ, čierne korenie
olej10 g

Ako na to?

Cibuľu pokrájame a osmažíme na oleji do zlatista. Hlivu pokrájame na rezančeky, nožičky na tenké plátky a pridáme ju k cibuli. Najprv ju krátko sprudka osmažíme, potom pridáme cesnak, soľ, čierne korenie a vetvičky tymianu (množstvo podľa chuti), prikryjeme a za občasného premiešania na miernom ohni podusíme cca 5 minút. Podlievať nie je väčšinou nutné, hliva obsahuje tekutiny dosť. Z podusenej hlivy vyberieme vetvičky z tymianu, pridáme varenú ryžu, dochutíme podľa chuti ešte soľou, čiernym korením a prípadne ešte cesnakom. Pred podávaním môžeme dozdobiť vetvičkou tymianu alebo posypať čerstvo nasekanou lahôdkovou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek