Do 30 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
hliva ustricová | 100 g |
ryža | 100 g |
cibuľa | 30 g |
cesnak, tymián, soľ, čierne korenie | |
olej | 10 g |
Ako na to?
Cibuľu pokrájame a osmažíme na oleji do zlatista. Hlivu pokrájame na rezančeky, nožičky na tenké plátky a pridáme ju k cibuli. Najprv ju krátko sprudka osmažíme, potom pridáme cesnak, soľ, čierne korenie a vetvičky tymianu (množstvo podľa chuti), prikryjeme a za občasného premiešania na miernom ohni podusíme cca 5 minút. Podlievať nie je väčšinou nutné, hliva obsahuje tekutiny dosť. Z podusenej hlivy vyberieme vetvičky z tymianu, pridáme varenú ryžu, dochutíme podľa chuti ešte soľou, čiernym korením a prípadne ešte cesnakom. Pred podávaním môžeme dozdobiť vetvičkou tymianu alebo posypať čerstvo nasekanou lahôdkovou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek