Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 10 min

Silvestrovská cesnaková nátierka

Nutričné hodnoty

  • Energia 0 kcal
  • Bielkoviny 0 g
  • P (fosfor) 9 mg
  • K (draslík) 28 mg
  • Na (sodík) 3 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
zmäknuté maslo100 g
cesnak4-6 strúčiky
mleté čierne korenie¼ lyžičky
soľ
stredne kyslé uhorky3

Ako na to?

Maslo so soľou a čiernym korením vyšľaháme do peny. Do základu pridáme rozotretý cesnak – všetko premiešame. Nakrájame pečivo – pre vás je vhodné nízkobielkovinové, kukuričné alebo bezlepkové, ktoré natierame alebo zdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška. Pečivo dozdobíme – kyslou uhorkou, plátkom cibule, petržlenom, sterilizovanou kapiou, osminkou paradajky. Tip: do základu môžete primiešať 2 lyžice kečupu, zmeníte farbu, ale aj zjemníte chuť.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek