Burritos s fazul'ou Do 30 min

Nutričné hodnoty

Energia 454 kcal / Bielkoviny 11,4 g / P (fosfor) 323 mg / K (draslík) 1 146 mg / Na (sodík) 653 mg

Ako na to?

V hlbokom hrnci rozohrejeme olej a necháme zosklovatieť cibuľku. Pridáme papriku a čili papričku a 5 minút na miernejšom ohni restujeme. Pridáme fazuľu, dobre premiešame a restujeme ďalších 5 minút. Avokádo rozkrojíme, zbavíme kôstky, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. V mise avokádo premiešame so šťavou z limetky a osolíme. Listový šalát umyjeme a natrháme. Tortilly rozložíme na stôl a doprostred dáme pruh fazuľovej zmesi (asi 2 cm hrubú, nie až k okrajom), na zmes šalát, potom avokádo a potrieme lyžicou kyslej smotany, ktorú navrch ešte okoreníme. Tortillu zabalíme tak, že najprv prehneme spodnú časť, zľahka prekryjeme aj náplň, potom obe strany a od spodnej strany rolujeme. Na záver položíme na plech a nahrejeme v rúre (cca na 180 °C, 5 minút). Recept je na 5 porcií!

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
2 lyžice slnečnicového oleja (20 g)
červenej cibule 160 g
červenej papriky 75 g
1 červená čili paprička (16 g)
400 g uvarenej červenej fazule
pšeničné tortilly (budeme ich potrebovať 5)
avokádo (300 g)
čerstvo mleté čierne korenie
čerstvý listový šalát (100 g)
créme fraiche 30 % (5 lyžíc, 75 g)
čerstvý koriander (10 g)
šťava z 1 limetky (30 ml)

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek