Cestoviny s citrónovou omáčkou Do 30 min

Nutričné hodnoty

Energia 708,7 kcal / Bielkoviny 5 g / P (fosfor) 105,7 mg / K (draslík) 68,2 mg / Na (sodík) 171,3 mg

Ako na to?

Vo vriacej osolenej vode uvaríme nízkobielkovinové cestoviny podľa návodu na obale, tzv. al dente. Cestoviny zlejeme, ale 50 ml vody je nutné ponechať a vliať do panvice. Cestoviny odstavíme, do panvice pridáme strúhanú kôru z 1/2 citróna, šťavu z celého citróna a privedieme do varu, premiešame a dostavíme. Vmiešame kocky studeného masla, zahustí ju a vznikne hladká emulzia. Do panvice pridáme zliate cestoviny, lístky bazalky nasekanej na rezančeky a premiešame s omáčkou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame posypané so strúhaným parmezánom.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
nízkobielkovinovej cestoviny (najlepšie tenké špagety) 500 g
1 citrón
studeného masla 80 g
bazalky 15 g
parmezánu 80 g
soľ, čerstvo mleté čierne korenie

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek