Cibuľové krúžky Do 30. min.

Nutričné hodnoty
Energia 307 kcal / Bielkoviny 10 g / P (fosfor) 192 mg / K (draslík) 28 mg / Na (sodík) 92 mg
Ako na to?
Múku, solamyl zmiešajte v miske so žĺtkami, lyžicou oleja a mlieka. Vytvorte riedke cesto a nechajte odstáť asi 30 min. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a vmiešajte do cesta. Cibuľové krúžky obaľte v cestíčku a ihneď smažte v rozpálenom oleji. Horúce presuňte na papierový obrúsok, aby nasiakli prebytočný tuk a jemne osoľte a ozdobte petržlenovou vňaťou. Tip: krúžky sa môžu podávať k zeleninovým šalátom ďalej je možné si ich namáčať do omáčok doma vytvorených, napr. omáčka z horčice do cesta je možné pridať pár lyžíc piva alebo byliniek – petržlen, koriander Medzi jednotlivé krúžky je možné pridať mleté mäso. Potom krúžky obalíte a smažíte.