Cuketové halušky s dipom z kyslej smotany Do 30 min

Nutričné hodnoty

Energia 424,5 kcal / Bielkoviny 9,2 g / P (fosfor) 166 mg / K (draslík) 304 mg / Na (sodík) 108 mg

Ako na to?

Cuketu umyjeme, nelúpeme a nastrúhame nahrubo, posolíme a pridáme ½ ks vajca, strúhanku, polohrubú múku, prelisovaný cesnak a všetko zmiešame. Lyžicou povykrajujeme halušky, ktoré osmažíme z oboch strán dozlatista. Dip z kyslej smotany pripravíme zmiešaním kyslej smotany, byliniek, popr. citrónovej šťavy.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
cukety 100 g
vajca ½ ks
strúhanky 10 g
polohrubej múky 10 g
cesnaku (1 strúčik) 5 g
repkového oleja 25 g
kyslej smotany 50 g
soľ, čierne korenie, bylinky alebo kôpor + dochutiť podľa potreby citrónovou šťavou

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek