Fazuľové karí s hlivou a špenátom Do 35 min

Nutričné hodnoty
Energia 275 kcal / Bielkoviny 9 g / P (fosfor) 250 mg / K (draslík) 720 mg / Na (sodík) 350 mg
Ako na to?
V olivovom oleji osmažte na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridajte nakrájanú hlivu a 5 min. restujte. Ďalej pridajte karí pastu, sekané paradajky, špenát, uvarenú fazuľu, kokosové mlieko, arašidové maslo, cukor a soľ a 10 – 15 min. povarte. Podávajte s ryžou a ozdobte koriandrom. Namiesto oleja je možné použiť prepustené maslo.
Čo budete potrebovať?
Surovina | Množství |
---|---|
červenej fazule | 120 g |
cibule | 2 |
lyžice olivového oleja | 3 |
hlivy ustricovitej | 200 g |
sekaných paradajok | 1 konzerva |
špenátu (môže byť aj čerstvý) | 250 g |
kokosového mlieka | 350 ml |
arašidového masla | 60 g |
hnedého cukru | 1 lyžica |
karí pasta (thajské zelené karí), soľ | 1 |