Gazpacho Do 30 min, 2 h chladenie

Nutričné hodnoty

Energia 203 kcal / Bielkoviny 5,1 g / P (fosfor) 114 mg / K (draslík) 911 mg / Na (sodík) 54,6 mg

Ako na to?

Cibuľu nakrájame nahrubo. Cesnak rozkrojíme pozdĺžne a vyberieme stredový klíček. Paradajky rozpolíme, vykrojíme drevnatý stred a nakrájame na väčšie kúsky. Uhorku olúpeme, rozkrojíme pozdĺžne a odstránime stred so semienkami. Dužinu nakrájame na kocky. Z paprík vykrojíme semienka a dužinu nakrájame na kocky. Uhorku, papriky, cesnak, cibuľu, olej, ocot a chlieb rozmixujeme v mixéri. Pridáme paradajky a ďalej mixujeme. Prepasírujeme cez sitko, podľa chuti osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Pri servírovaní môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
bielej cibule 100 g
1 strúčik cesnaku (10 g)
zrelých paradajok 1 kg
1 šalátová uhorka (350 g)
1 zelená paprika (140 g)
1 červená paprika (kapie, 140 g)
striedky z bieleho chleba 30 g
olivového oleja 50 g
červeného vínneho octu 20 g

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek