Házi Gundel Palacsinta Do 30 min

Nutričné hodnoty

Energia 435 kcal / Bielkoviny 7 g / P (fosfor) 193 mg / K (draslík) 266 mg / Na (sodík) 70 mg

Ako na to?

Suroviny na cesto zmiešame a necháme aspoň pol hodiny odpočinúť v chladničke. Mlieko na náplň v kastróliku zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou, zahrejeme, stiahneme z ohňa a pridáme orechy, hrozienka a rum. Panvicu na palacinky (odporúčam s teflónovým povrchom) vymažeme olejom (stačí malé množstvo, na veľkú panvicu asi pol lyžice) a nalejeme cca jednu naberačku cesta. Panvicu nakloníme do strán, aby sa cesto rozlialo po jej povrchu a palacinka potom bola tenká. Opečieme z oboch strán. Pred každou ďalšou palacinkou panvicu vždy opäť omastíme jednou lyžicou oleja. Hotové palacinky položíme na chvíľu na kuchynskú papierovú utierku a odstránime tak prebytočný tuk. V kastróliku vo vodnom kúpeli rozohrejeme čokoládu so smotanou, maslom a rumom. Palacinku na tanieri najprv potrieme orieškovou náplňou, prehneme na polovicu a potom na štvrtinu a polejeme horkou čokoládou.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
Na palacinky:
nízkobielkovinovej múky 150 g
2 vajcia
slnečnicový olej (celkovo asi pol lyžice na každú palacinku, teda 3,5 lyžice celkovo)
1 lyžicu cukru
štipku soli
polotučného mlieka 200 ml
sódovky 50 ml
Suroviny na náplň:
polotučného mlieka 100 ml
cukru 50 g
kôru z 1 citróna (odporúčame biocitrón)
vlašských orechov 125 g
1 lyžicu rumu
Na polevu:
kvalitnej mliečnej čokolády 100 g
1 lyžicu rumu
3 lyžice smotany na šľahanie
1 lyžicu masla

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek