Horúce maliny Do 10 min

Nutričné hodnoty

Energia 373 kcal / Bielkoviny 1 g / P (fosfor) 51 mg / K (draslík) 182 mg / Na (sodík) 0 mg

Ako na to?

1) V rajnici necháme rozpustiť maslo, doň pridáme cukor, ktorý začne karamelizovať. 2) Pomaly miešame, aby sa cukor neprichytil a nestmavol príliš. 3) K rozpustenému cukru nasypeme maliny a opatrne miešame. 4) Pridáme čerstvú citrónovú šťavu a ohrievame, kým nie sú maliny horúce. 5) Potom prilejeme pripravenú griotku, necháme prihriať a zložíme z ohňa. Teraz už miešame veľmi opatrne, aby sa maliny úplne nerozpadli. Tip - podávame k vanilkovému pudingu alebo s kyslou smotanou alebo na zmrzlinu.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
masla 50 g
2 lyžice kryštálového cukru
2 lyžice citrónovej šťavy
čerstvých malín 200 g
griotky 1 dl

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek