Jablčná piškóta 650 g (8 porcií) Do 60 min

Nutričné hodnoty

Energia 112 kcal / Bielkoviny 0,2 g / P (fosfor) 23,5 mg / K (draslík) 33,9 mg / Na (sodík) 187,5 mg

Ako na to?

Jablká nastrúhame na strúhadle nahrubo. Pridáme nízkobielkovinovú múku, práškový, vanilkový cukor a Heru. Zmes vypracujeme mixérom na hladké cesto. Nakoniec pridáme prášok do pečiva a zapracujeme do cesta. Zriedime vodou do konzistencie trenej bublaniny. Hotovú zmes prelejeme do vymastenej formy a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov C dozlatista. Piškóta je vďaka jablkám vláčna sama osebe a môžeme ju servírovať v tejto podobe. Pokiaľ máte radšej sladšie múčniky, môžete piškótu pocukrovať, popr. poliať polevou z citrónovej šťavy.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
nízkobielkovinovej múky (Vitaprotam) 250 g
práškového cukru 100 g
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
jabĺk 150 g
Hery 50 g
Strúhanka a maslo na vymastenie formy
Voda na zriedenie

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek