Kura na citróne a mede Do 40 min.

Nutričné hodnoty

Energia 228 kcal / Bielkoviny 18 g / P (fosfor) 176 mg / K (draslík) 252 mg / Na (sodík) 121 mg

Ako na to?

Rúru rozohrejte na 190 °C. Umyté prsičko rozložte do pekáčika, zapekacej misky. Šťavu, kôru, čierne korenie, olej a soľ prešľahajte a prelejte cez mäso. Kura v marináde niekoľkokrát otočte, aby sa dôkladne obalilo. Tip – mäso môžete nechať marinovať aj niekoľko hodín – záleží na vašom čase. Kuracie prsia pečte asi 20 minút, potom ich otočte a pečte ďalších 20 min. a občas potrite šťavou. Po upečení mäso nechajte veľmi krátko vychladnúť a prsičká nakrájajte na tenké plátky, ktoré polievate šťavou z mäsa. Servírujte na natrhané listy šalátu a ako prílohu zvoľte pomarančovú ryžu.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
2 kuracie prsičká – vo veľkosti 80 g (na porciu)
1 pol. lyžica medu, jemne strúhaná kôra a šťava z jedného menšieho citróna
1 lyžica olivového oleja, soľ, čierne korenie
Krehký kapustový šalát

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek