Kuracia polievka s ryžovými rezancami Do 45 min

Nutričné hodnoty
Energia 124 kcal / Bielkoviny 8 g / P (fosfor) 157 mg / K (draslík) 249 mg / Na (sodík) 67 mg
Ako na to?
Očistenú zeleninu opečieme na oleji, zalejeme vodou (vývarom) a pridáme na kocky nakrájané mäso, vňate a korenie. Varíme do zmäknutia mäsa. Do hotovej polievky pridáme uvarené ryžové rezance a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Ryžové rezance – varíme v osolenej, vriacej vode do zmäknutia, potom scedíme.
Čo budete potrebovať?
Surovina | Množství |
---|---|
koreňová zelenina (pri vysokých hladinách draslíka ideálne mrazená) | 40 g |
kuracie mäso nakrájané na kocky | 30 g |
slnečnicový olej | 3 g |
cibuľa | 5 g |
Strúčik cesnaku | |
vody (alebo zeleninového vývaru) | 400 ml |
ryžové rezance | 15 g |
Petržlenová, zelerová vňať, celé čierne korenie, soľ | |