Maďarské lečo Do 30 min

Nutričné hodnoty

Energia 150 kcal / Bielkoviny 2 g / P (fosfor) 71 mg / K (draslík) 503 mg / Na (sodík) 209 mg

Ako na to?

V hrnci rozpustíme masť a necháme na nej zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu. Prisypeme maďarskú sladkú papriku, dobre a rýchlo premiešame (pozor, prichytená paprika zhorkne) a pridáme na kocky pokrájanú bielu papriku a pokrájané paradajky (mimo sezóny dobre poslúžia konzervované paradajky bez šupky). Premiešame a pod pokrievkou povaríme štvrť hodiny. Podľa chuti dosolíme a pridáme štipku čili. Ako príloha sa hodí pečivo (v našom prípade ideálne bezlepkové) alebo varené zemiaky.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
masti 50 g
1 veľká cibuľa
2 lyžičky maďarskej sladkej papriky
bielej papriky 600 g
3 paradajky
soľ
štipka čili

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek